برای عیب یابی پکیج دیواری ابتدا باید شناخت از قطعات آن داشت هر چند این شناخت نیاز نیست در حد حرفه ای و کاملا تخصصی باشد اما باید تا حدودی به شناخت کافی در مورد قطعات وسیله ای که می خواهیم آن را تعمیر کنیم بدست آوریم.
مبدل حرارتی: مبدل های حرارتی لوله هایی هستند که جنس آنها از مس است. این لوله ها وظیفه شان انتقال حرارت از شعله به آب می باشد. لازم است بدانید مبدل ها دو نوع هستند. نوع اول تک منظوره و نوع دوم دو منظوره می باشد. در مبدل های تک منظوره تنها یک مسیر برای سیال وجود دارد اما در مبدل های دو منظوره دو مسیر برای عبور سیال تعبیه شده است. شما می توانید از خدمات تخصصی ما در زمینه تعمیرات پکیج در کرج استفاده کنید.
منبع انبساط: قطعه است که مقدار فشار آب را کنترل می کند. این قطعه پشت یا کنار محفظه احتراق قرار دارد.
شیر سه راهی: وظیفه شیر سه راهی انتقال آب گرم از مبدل به سمت رادیاتور است. این قطعه تنها در پکیج های دو مبله استفاده می شود.
ایرونت: هواگیری پمپ به عهده ایرونت است که این قطعه در بالای پمپ قرار دارد و اندازه آن کوچک است.
سنسورهای پکیج: سنسورهای پکیج قطعات بسیاری مهمی هستند که کنترل دمای لوله مبدل را انجام می دهند.
پمپ سیرکولاسیون: داخل پمپ سیرکولاسیون پروانه ای وجود دارد که باعث به گردش در آوردن آب می شود.
فن پکیج: فن پکیج دود حاصل از احتراق پکیج را به بیرون هدایت می کند.
فلوسوئیچ: وظیفه سوئیچ تغییر جهت دادن است یعنی فلوسئویچ اطلاع می دهد که کدام مسیر باز شده است. مثلا آب مصرفی به سمت پکیج باز شده است.
چرا پکیج خود به خود خاموش می شود؟
یکی از رایج ترین مشکلاتی که اغلب مشتریان در شرکت خدمات فنی در کرج مطرح می کنند، خود به خود خاموش شدن پکیج است. دلیلی که سبب به وجود آمدن این مشکل می شود یک عیب نیست بلکه می تواند چندین دلیل داشته باشد. یکی از دلایل این است که در پکیج برای ایمنی بیشتر چندین سوئیچ ایمنی تعبیه شده است تا در صورت بروز خطا برای جلوگیری از حوادث خطرناک پکیج را بلافاصله خاموش کند. شاید یکی از سوئیچ های ایمنی باعث خاموش شدن پکیج شده باشد. برخی از دلایل ممکن است موارد زیر باشند:
- افت فشار پکیج
- بسته بودن شیرهای آب
- نشتی یا خرابی پمپ
- قطع گاز
- مشکل در ترموستات
برای رفع هر یک از مشکلات باید قطعات مورد بررسی قرار گیرند.
چرا پکیج روشن نمی شود؟
اصلی ترین علت روشن نشدن پکیج می تواند به سبب مسدود شدن لوله ها توسط هوا یا رسوب اتفاق افتاده باشد. البته این تنها دلیل نیست و همچون موارد دیگر هر احتمالی وجود دارد. همچون کم بودن فشار گاز، وصل نبودن جریان برق یا گرم شدن بیش از حد پکیج همچنین تنظیم نبودن فشار پکیج هم از جمله این دلایل است.
چرا فشار پکیج افت می کند؟
دلایل پایین آمدن فشار می تواند یکی از عیب های زیر باشد:
- نشتی در دریچه اتوماتیک تخلیه هوا
- نشتی در رادیاتورها و شیر های آن
- گرفتگی هوای رادیاتور
- ایراد در گیج فشار
برای حل این مشکل هر یک از عیب های گفته شده را بررسی کنید و در صورت خراب شدن آن را تعویض یا تعمیر نمایید. اگر هیچیک از موارد گفته شده موردی نداشتند آخرین گزینه هواگیری رادیاتورها می باشد.
چرا پکیج دیواری نشت کرده است؟
نشت و چکه کردن آب از پکیج مسئله چنان جدی نیست اما اگر این مشکل ادامه داشته باشد خسارات بزرگتری را به بار می آورد.
موارد زیر را می توان در عیب یابی این مشکل بررسی کرد.
- وجود شکاف در مبدل حرارتی
- ایراد دیافراگم ظرف انبساط
- نشتی از اتصالات لوله های پکیج
- نشتی آب از پمپ آب
- ایراد شیر اطمینان فشار
- نشتی آب از اتصالات پمپ
برای رفع نشتی هر یک از موارد گفته شده را بررسی کنید در صورتی که مشکل را پیدا کردید قطعه مربوطه را تعویض نمایید.
عیب یابی پکیج دیواری : صدا دادن پکیج
استفاده های مکرر و چندین ساله از پکیج سبب فرسودگی پکیج می شود و یکی از علائم کهنه شدن پکیج سرو صدا کردن آن است.
شاید هم به مرور در پمپ هوا جمع شده باشد و حباب های هوا موجب سر و صدای پمپ و صدا دادن پیکج گردیده است. برای رفع این مشکل پمپ پشت پکیج را پیدا کنید و شیر هواگیری را باز کنید تا هواگیری به راحتی انجام شود. پمپ گرمایش مرکزی دستگاه یکی از رایج ترین بخش هایی است که باعث سرو صدای پمپ می شود. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر هنگام روشن شدن پکیج صدای بلندی تولید می شود یا دلیل صداها از جای دیگری است به سراغ مشعل و فن دستگاه بروید. چرا قسمت های بالا و وسط پکیج سرد هستند؟ جمع شدن رسوب در پکیج علت بروز این مشکل است. برای رفع آن داخل پکیج را رسوب گیری کنید.
کار نکردن پکیج
این مشکل به ظاهر ساده خود باعث بروز مشکلاتی دیگر هم می شود. اگر دکمه ها از کار بیفتند باعث خاموش و روشن شدن نا منظم پکیج می شود. یا باعث می شود از آنچه ترموستات نشان می دهد دما گرم تر یا سردتر باشد. شنیده شدن صدای کلیک از ترموستات یا بیش از حد داغ بودن آب از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است به وجود بیاید. در هنگام این مشکلات اول کلید ها را چک کنید که اگر کار نمی کنند آن ها را تعویض نمایید.
چرا پکیج شوفاژ و آب را نمی تواند گرم کند؟
یکی از مشکلات مهم و عمده که اغلب مصرف کنندگان را نگران می کند این مشکل است که آب و شوفاژ گرم نمی شوند. از علل های این مشکل می توان به نرسیدن برق و گاز به دستگاه یا خرابی پمپ و پروگرام اشاره کرد.
چرا وقتی پکیج دیواری گرم نشده آب گرم می شود؟
خرابی سوییچ علت این مشکل است. همانطور که در قسمت اول گفته شد سوئیچ وسیله ای است که باعث انتقال آب به لوله ها می شود.
علت بوی گاز، دود و یا سوختگی در پکیج چیست؟
استشمام بوی گاز را خواهشا جدی بگیرید. بوی گاز گاهی خبر از نشتی گاز می دهد. برای علت یابی به سراغ چک کردن لوله گاز و اتصالات بروید. اگر بوی دود و سوختگی می آید دودکش را بررسی کنید.
مراحل تست قطعات مختلف پکیج
نحوه تست کردن ترموستات
برای تست کردن ترموستات می توانید از اهم متر استفاده کنید. این کار در دمای 22 درجه و با اندازه گیری دمای دو سر آن انجام می شود. در پکیج تک مبدل ترموستات بعد از مبدل اصلی در مسیر خروجی آب گرم قرار می گیرد اما در مدل های دو مبدله بعد از مبدل صفحه ای است.
تست مدار مکانیکی پکیج
برای مطمئن شدن از سالم بودن مدار الکتریکی به بالاترین و پایین ترین سوزن سیم فاز را وصل کنید. نصب این سیم باید به شکل موازی باشد. سیم نول باید از پایین به سوزن دوم متصل باشد.
در این حالت به بخش ورودی حداقل فشار 5 و حداکثر فشار 30 میلی بار باید اعمال شود تا گاز از قسمت خروجی بیرون رود. در صورتی که گاز خارج نشد پیچ شعله کم را در قسمت مدار دستگاه تنظیم کنید.
تست مبدل پکیج (تک مبدله و دو مبدله)
برای این تست کافی است یکی از مدارها را تحت فشار هوا قرار دهید. برای این کار لازم است مبدل را در ظرفی پر از آب قرار دهید. اگر شاهد خارج شدن حباب هایی بودید یعنی مبدل سوراخ است و نیاز به تعمیر دارد. اما اگر حباب های خارج شده از سمت لوله های مدار دیگر باشند یعنی مسیر ها به یکدیگر راه پیدا کرده اند و مبدل باید عوض شود.
تست ترمینال شیر سه طرفه
برای تست این قطعه باید آن را در دو حالت تست کنید یکی در حالت مصرفی و دیگری در حالت گرمایشی. برای حالت گرمایشی باید سیستم را در حالت گرمایشی روشن نمایید. پس از آن دمای لوله را یکبار قبل از ورود به پکیج و یکبار هم بعد از پمپ شدن به سمت مبدل اندازه گیری کرده و یادداشت نمایید. اگر دما بعد از پمپ شدن بیشتر از حالت قبل از ورود به پکیج باشد نشان دهنده این است که سوپاپ شیر سه طرفه نشتی دارد. برای تست ترمینال شیر سه طرفه هم آب گرم را باز بگذارید و بعد از اینکه دما ثابت شد دمای لوله برگشتی را بررسی کنید. اگر دما گرم تر از قبل بود بدین معنی است که سوپاپ دچار نشتی شده است.
تست سلامت پرشر سوئیچ
این تست را باید به کمک ابزاری به نام مولتی متر انجام دهید. برای استفاده باید با طرز کار آن آشنا باشید. به مولتی متر، آوومتر نیز گفته می شود. دستگاه را روی حالت بیزر تنظیم کنید. دو سر آن را به فیش های پرشر سوئیچ وصل کنید اگر سالم باشد پس از روشن شدن دستگاه باید صدای بیزر شنیده شود و این یعنی اتصال برقرار شده است.
تست سنسور NTC
ان تی سی های پکیج انواع های مختلفی دارند. البته فرقی نمی کند همه آنها کارایی یکسانی دارند برای تست کردن نیاز به مولتی متر داریم. ابتدا مولتی متر را روی حالت اهم قرار می دهیم (Ώ) و در دمای بیست درجه ان تی سی باید تقریبا ده کیلو اهم را نشان دهد. اگر این عدد بخواهد خیلی تفاوت داشته باشد باید ان تی سی را تعویض کنیم.
تست برد پکیج
برای تست برد پکیج دستگاه وجود دارد که مخصوص این کار است نام این دستگاه تستر برد می باشد. زمانی که برد پکیج به این دستگاه متصل شود آن را مورد ارزیابی قرار می دهد واگر اختلالی باشد آن را نمایش می دهد و در صورت وجود مشکل در برد الکترونیکی باید آن را تعویض کنید.
حرف آخر
در صورتی که در عیب یابی پکیج دیواری خود یا تست قطعات مختلف آن به مشکل برخوردید یا نیاز به مشاوره داشتید می توانید با شماره تماس ما در شرکت خدمات فنی در کرج تماس گرفته و سوالات خود را بپرسید. در صورت نیاز به هر گونه کمک در زمینه تعمیر پکیج می توانید به تکنسین های ماهر مجموعه ما اعتماد کنید.